Петър Клисаров е роден 1968 г. в София, България.
От 1990 до 2007 г. живее в Торонто, Канада.
От 1991 до 2007 оперира собствени бизнеси в сферите на енергетика, строителство, туризъм, импорт – експорт, ритейл, произведения на изкуство и реставрации.
От 2001 до 2005 г. представител за България на AECL (Канадска държавна корпорация за ядрена енергетика) Основен участник в размразяването на проекта БЕЛЕНЕ.
От 2006 до 2011 г. генерален мениджър за България на AECOM (най-голчмата инженерна консултантска корпорация в света с над 45000 души персонал).

“Veritas odit moras,” „Истината ненавижда закъснението” – твърди римският политик, стоик и философ Сенека.

Вече толкова години истината за съдбата на проекта „Белене“ буни духовете у нас, а тя така и не излиза наяве, защото се търси не там, където е скрита и не със средствата, чрез които може да бъде разкрита.
„Игрите на властта” описва 10 годишен опит „Да се прави бизнес в България” при три последователни правителства в една изключително враждебна среда.  В един неблагоприятен климат в който държавни служители се стремят да извлекат лични облаги на всяка цена и обричат на неуспех  икономическото развитие на България. Това е обществена тайна, но малцина се опитват да я кажат и напишат.
Може би звучи твърде нелепо и абсурдно, но да правиш бизнес в България значи всъщност да се занимаваш с политика за съжаление е вярно и обратното, да правиш политика в България значи да се занимаваш с бизнес. Бизнеса и политиката са така взаимопреплетени в Българския преход, че границата им е трудно различима. За човек дошъл от запад в България, какъвто е автора на книгата, това взаимопроникване на бизнес и политика е проявимо във фигурите на така наречените „политици” и „бизнесмени”. Авторът се сблъсква практически и лично с феномена на Балканската „политикономика” на прехода.
Езикът, на който книгата е написана е прецизен документ, като на места той е жив и образен, изпълнен с хумор, разведряващ  впечатлението за безнадеждност и обреченост, показващ упорството на автора за промяна. Читателят ще следи събитията с интерес и ще се замисли какво трябва да се промени, за да настъпи просперитет за страната ни.
Книгата ни поднася една взривоопасна смес, която се получава винаги, когато се смесят парите и алчността, мизерията и нуждата, амбицията и порока, възхода и падението, политиката и коварството. Защото е казано: Комуто е съдено да чуе – ще чуе, а комуто е съдено да разбере – ще разбере”.